Over SRP / About SJP

Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina (SRP) is een organisatie van studenten die zich inzetten voor Palestina. SRP steunt de Boycot, Desinvesteren & Sancties (BDS) beweging en haar doelen: het recht op terugkeer voor de zeven miljoen Palestijnse vluchtelingen, de sloop van de Apartheidsmuur en de beëindiging van de Israëlische bezetting en apartheid.

Specifiek richt SRP zich op de banden tussen Nederlandse scholen en universiteiten met Israël. Nederlandse scholen en universiteit zouden niet mee moeten werken aan het normaliseren van de bezetting en dus ophouden om te opereren als verlengstuk van de Israëlische staat.

SRP is voor het stopzetten van academische reizen en uitwisselingen naar/met Israël en Israëlische instellingen, voor het verbreken van banden tussen scholen en universiteiten met bedrijven die profiteren van de bezetting, en voor een beëindiging van formele samenwerkingsverbanden met Israëlisch academische instellingen.

Naast de punten van eenheid en doelen heeft SRP ook een educatieve rol. SRP zal informatie bieden en verspreiden door middel van panel debatten, lezingen, het vertonen van documentaires/films en het publiceren van artikelen en rapporten.

SRP is altijd op zoek naar nieuwe actieve leden en staat open voor elke positieve bijdrage aan de strijd voor Palestijnse vrijheid en terugkeer. Wil je meedoen, meer informatie of samenwerken? Stuur een mail naar palestinasolidariteit@gmail.com