12 april: Leven in de schaduw van de apartheidsmuur: verhalen uit het dagelijks leven onder apartheid en bezetting

Op 12 april organiseren SRP en Palestine Link:
Leven in de schaduw van de Apartheidsmuur: verhalen uit het dagelijks leven onder apartheid en bezetting

Vier Palestijnen zijn op uitnodiging van Palestine Link en Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina op 12 april in Amsterdam om hun ervaringen te delen uit bezet Bethlehem. De Israëlische bezetting, met name de Apartheidsmuur, beïnvloed hun dagelijks leven op elk mogelijke manier. Het huis van Claire is bijvoorbeeld aan drie kanten omsingeld door de muur. De vier gasten van de avond zijn actief bij de Wall Information Center – een initiatief van Palestine Link en the Arab Education Institute in Bethlehem.

Samia Salamaa uit Walajeh – een dorp vlakbij Bethlehem, is het hoofd van de vrouwenvereniging in Walajeh. Verder is ze actief in de dorpsraad, jeugdclub Al Ansar, de burgerverdediging en eerste hulp. Ze is vrijwilliger in het Wall Information Center en is actief in het geweldloos verzet tegen de Muur in Walajeh.

Claire Anastas uit Bethlehem, is actief in de vrouwengroep van het Arab Education Institute en het Bethlehem Sumud Koor. Samen met haar man Johnny, woont ze in een huis dat aan drie kanten omsingeld is door de muur. Ook zij is vrijwilliger in het Wall Information Center en een woordvoerder namens haar gemeenschap tegen de muur.

Programma:
18:00 Inloop
18:30 Claire en Samia over hun ervaringen
19:15 Vragen en bijdrages uit de zaal
20:00 Afsluiting en hapjes en drankjes

Entree: gratis
Locatie: De Verrekijker (campus Vrije Universiteit), De Boelelaan 1105, Amsterdam
Meer informatie: palestinasolidariteit@gmail.com en www.palestinelink.nl

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1734455750105747/ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *