Psychologische oorlogsvoering Deel II: valse aangifte

Ons forum gisteravond is succesvol verlopen, zo’n 200 mensen waren aanwezig in het Nelson Mandela Centrum. De reden dat wij last minute moesten verplaatsen kwam voornamelijk door druk van het CIDI, een Zionistische lobbygroep en bondgenoot van de VU, waarop de VU ons forum censureerde. Het evenement verliep zoals verwacht, en had een goede sfeer. Het debat met het publiek verliep ook zonder problemen. Zelfs de vraag waarbij de genocide in Palestina ontkend werd omdat “het populatieaantal in Palestina blijft stijgen”, werd gewoon beantwoord.

Er waren een paar Zionistische jongeren naar het evenement gekomen, met als doel om confrontatie op te zoeken en te verstoren. Uiteindelijk lukte het twee van deze jongens – waarvan één diezelfde middag nog een lid van ons had getreiterd op de VU – om ons te criminaliseren. Een halfuur na het debat werd journalist Kevin P. Roberson gearresteerd omdat hij deze jongens “met de dood zou hebben bedreigd”. Tientallen getuigen eromheen reageerden met verontwaardiging op wat zij zagen als een valse aantijging. Kevin P. Roberson gaat vandaag aangifte terug doen. Wij vragen ons af of de media dat ook zullen plaatsen.

Het is jammer dat de media gelijk inspringt op zo’n gebeuren om pro-Palestina geluiden wederom in een kwaad daglicht te zetten. De vrijheid van meningsuiting wordt wederom ingeperkt doordat wij continue te maken krijgen met mensen die ons welbewust proberen te framen. De ene keer gebeurde dat via een comment van een nep-account, en nu gebeurt dat weer via een valse aangifte.

Ons forum was een groot succes. Wij bedanken de sprekers en iedereen die aanwezig kon zijn. Foto’s zullen zo snel mogelijk online gezet worden. Voor de mensen die niet aanwezig konden zijn, geen zorgen, nieuwe evenementen komen er aan!

UPDATE:

Op 15 januari publiceerde Kevin P. Roberson de volgende verklaring:

On Tuesday, January 13th, 2015, I was present at the Students for Justice in Palestine debate, in Amsterdam, the Netherlands.

At the end of the debate I walked towards the front of the auditorium to make contact with Mr. Ronnie Barkan. Once at the front of the auditorium, I saw that Mr. Barkan was already in a discussion with two other individuals. One of these individuals (photo 2 (left)) was sitting with the gentlemen in photo 1. I said the following to him: “You picked the right person to debate with.”.

The man then looked at me and stated that I mis-pronounced a word in my sentence. He then turned to me and said that he was neutral. I then said: “Being neutral means that you support the oppressor.”

After saying this, the man grabbed me by my for-arms and said: “Don’t threaten!”. I looked at him in shock and asked him twice to let my arms go. After asking him the second time, he let me go and walked away. After he walked away, I turned towards Mr. Barkan and gave him my business card. I then walked away from Mr. Barkan and began talking with another man. During this conversation I saw that the police had entered the building. They approached me and said that I was under arrest. At the police station I was told that I was being suspected of making a threat against an individual at the debate. There has only been one person who has filed a police report against me.

When the police questioned me they asked me if I believed in God and what religion I practiced. I was also asked about my views on the Israel-Palestine conflict. The police told my lawyer and I that they didn’t believe the story of the accuser. The individuals in photo 1 have been identified as being a part of the pro-Israel lobby in the Netherlands.

I have the name of the person who has made these false allegations against me and will be filing a police report against him. The friend that claims I threatened him was never around me, he was actually standing in the back of the auditorium taking pictures of his friend getting interviewed and I also never spoke with him. I do not know where any of these three men are from or what there ethnic/religious backgrounds are. I have no idea who the two men are in photo 3. I am Facebook friends with the gentleman in photo 1 (sitting to the far right). The day before the debate I called him a “House-Hindoestaan” on Facebook. I believe this is retaliation for offending him.

‪#‎JeSuisGaza‬

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *